222018feb.

Cardio Center iti vine in ajutor!

Un infarct se poate produce in orice moment al zilei. Uneori are loc brusc, fara avertizari, alteori semnele prevestitoare apar cu cateva ore, zile sau chiar saptamani inainte.

Unele studii au aratat ca probabilitatea de aparitie a infarctului este cu 40% mai mare in prima parte a zilei, intre orele 6:00 si 12.00. Acest lucru are legatura cu midificarile fiziologice care se produc in acest interval orar. De asemenea, studiile au aratat ca si atacul de cord produs dimineata este mai agresiv si ca leziunile de la nivelul inimii sunt cu 20% mai mari.

Sindromul clasic al infarctului este durerea in piept. Unele persoane o descriu ca o apasare intensa, in spatele sternului, resimtita ca o gheara, ca o sfrederile, intepatura, lovitura de cutit sau ca o greutate. Durerea poate iradia sau nu catre brate, umar, abdomen sau gat. Durata acestui disconfort poate fi intre 20 de minute si cateva ore iar specific lui este faptul ca nu cedeaza la administrarea de nitroglicerina sublingual. Asadar apeleaza la Cardio Center pentru toate problemele tale de acest tip. La unele persoane, durerea este declansata de stres, efort fizic intens, expunere la frig sau de o masa consistena.

Asadar tine minte ca slabiciunea aparuta brusc, senzatia acuta de lipsa de aer sau sufocarea in absenta efortului fizic, transpiratiile reci, pierderea constiintei si ametelile pot fi puse pe seama infarctului.

Este posibil ca atacul de cord sa fie precedat si de simtome de ordin digestiv ( greata, voma, dureri de stomac). Disfunctiile erectile, pulsul rapid si neregulat, precum si umflarea picioarelor si starea de rau inexplicabil sunt alte manifestari care pot preceda un infarct.

Totusi la unele persoane, infarctul nu poate fi silentios, adica nu este precedat de niciun fel de manisfestari de ordin fizic.

Alege un cardiolog bun din Iasi si scapa de griji si probleme.

Aceasta situatie este intalnita mai ales la cei cu diabet zaharat, la care este prezenta neuropatia, adica afectarea sistemului nervos, care perturba capacitatea de a simti durerea. In acest caz, prezenta infarctului este confirmata prin analizele specifice.