Un test sigur și neinvaziv, esențial pentru detectarea și înregistrarea activității electrice a inimii și evaluarea simptomelor afecțiunilor cardiace.
Recomandat în următoarele situații: durere toracică, palpitaţii, dificultate în respiraţie, oboseală excesivă, mai ales la efort.

Cea mai solicitată metodă imagistică de investigație noninvazivă, prin ultrasunete, a tuturor structurilor și a funcției cordului.
Recomandată în: diagosticarea leziunilor valvulare, congenitale, miocardice, analizarea pericardului și depistarea unor inflamații.

Măsurarea și monitorizarea tensiunii arteriale sunt foarte importante atât pentru diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare, cât și pentru stabilirea, cu acuratețe, a profilului tensional.
Recomandată în: evaluarea pacienților hipertensivi atât înainte, cât și după inițierea tratamentului.

Permite înregistrarea electrocardiogramei pe o perioadă de timp stabilită și identifică tulburări de ritm cardiac ce nu pot fi diagnosticate pe electrocardiograma standard.
Este indicată pacienților ce acuză palpitații, amețeli sau pierderi de cunoștință.

Presupune evaluarea aparatului cardiovascular, în condiții de suprasolicitare, cu scopul diagnosticării unor afecțiuni ascunse la examenul clinic și cel paraclinic, efectuate în repaus, sau a evaluării activității funcționale.
Recomandat în: evaluarea capacității de efort în medicina sportivă și a pacienților care au suferit intervenții de cord, aprecierea severității cardiopatiei ischemice și reabilitare.

Constă în efectuarea unui efort fizic standardizat, progresiv crescător, sub monitorizarea permanentă a electrocardiogramei, a tensiunii artriale și a imaginii ecocardiografice, în vederea analizării structurii şi a funcţiei cordului cu ajutorul ultrasunetelor.
Ecocardiografia de stres este folosită în general pentru detectarea bolilor coronariane.

Este un mod rapid, neinvaziv de a verifica riscul de boală a arterelor periferice (BAP) și existența arterelor blocate sau îngustate.
Ajută la evaluarea circulației de la picioare și urmărirea în timp a îmbunătățirii sau a agravării acesteia.