Cardiologie adulți la cele mai înalte standarde

Cardiocenter Iași este un centru medical modern, specializat în cardiologie adulți și copii. Echipa noastră, formată din profesioniști competenți și empatici, cu pregătire la nivel internațional, pune la dispoziția pacienților asistență medicală de specialitate în diagnosticarea, tratarea și prevenirea unui spectru vast de afecțiuni cardiovasculare.

Scopul nostru? Să oferim excelență în cardiologie, fie că vorbim de cardiologie adulți sau de cardiologie pediatrică. Dacă vă doriți, la rândul dvs., să beneficiați de expertiza specialiștilor noștri, dar și de un proces rapid și sigur de diagnosticare și tratament, nu ezitați să ne contactați!

Solicitați o programare! 

Servicii cardiologie adulți

Bucurați-vă de investigații cardiologie adulți la standarde superioare de calitate! Cardiocenter vine în întâmpinarea pacienților săi cu o varietate extinsă de investigații de specialitate, menite să identifice întreg spectrul de simptomatologii specifice bolilor cardiovasculare.

Realizăm evaluări clinice la repaus și examinări prin expunere la efort, astfel încât să identificăm cu precizie atât anomaliile evidente, cât și pe cele mascate, care nu se manifestă decât în condiții de stres pentru organism (în acest caz, efort fizic). Totodată, utilizăm testele de cardiologie adulți și în procedurile de tratament, monitorizând răspunsul organismului și impactul terapeutic asupra evoluției bolii. 

Întrucât bolile cardiovasculare reprezintă cauza principală a mortalității la nivel mondial, când vine vorba de cardiologie adulți, punem întotdeauna accent pe medicina de prevenție. Astfel, utilizând teste de complexitate diferită (în funcție de predispozițiile și comorbiditățile fiecărui pacient), ne asigurăm că atât inima, cât și sistemul circulator al pacientului examinat se încadrează în parametrii optimi de funcționare.

Iată principalele investigații cardiologie adulți pe care le puteți efectua în cadrul Cardiocenter Iași:

Un test sigur și neinvaziv, esențial pentru detectarea și înregistrarea activității electrice a inimii și evaluarea simptomelor afecțiunilor cardiace.
Recomandat în următoarele situații: durere toracică, palpitaţii, dificultate în respiraţie, oboseală excesivă, mai ales la efort.

Cea mai solicitată metodă imagistică de investigație noninvazivă, prin ultrasunete, a tuturor structurilor și a funcției cordului.
Recomandată în: diagosticarea leziunilor valvulare, congenitale, miocardice, analizarea pericardului și depistarea unor inflamații.

Măsurarea și monitorizarea tensiunii arteriale sunt foarte importante atât pentru diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare, cât și pentru stabilirea, cu acuratețe, a profilului tensional.
Recomandată în: evaluarea pacienților hipertensivi atât înainte, cât și după inițierea tratamentului.

Permite înregistrarea electrocardiogramei pe o perioadă de timp stabilită și identifică tulburări de ritm cardiac ce nu pot fi diagnosticate pe electrocardiograma standard.
Este indicată pacienților ce acuză palpitații, amețeli sau pierderi de cunoștință.

Presupune evaluarea aparatului cardiovascular, în condiții de suprasolicitare, cu scopul diagnosticării unor afecțiuni ascunse la examenul clinic și cel paraclinic, efectuate în repaus, sau a evaluării activității funcționale.
Recomandat în: evaluarea capacității de efort în medicina sportivă și a pacienților care au suferit intervenții de cord, aprecierea severității cardiopatiei ischemice și reabilitare.

Constă în efectuarea unui efort fizic standardizat, progresiv crescător, sub monitorizarea permanentă a electrocardiogramei, a tensiunii artriale și a imaginii ecocardiografice, în vederea analizării structurii şi a funcţiei cordului cu ajutorul ultrasunetelor.
Ecocardiografia de stres este folosită în general pentru detectarea bolilor coronariane.

Este un mod rapid, neinvaziv de a verifica riscul de boală a arterelor periferice (BAP) și existența arterelor blocate sau îngustate.
Ajută la evaluarea circulației de la picioare și urmărirea în timp a îmbunătățirii sau a agravării acesteia.