112017sept.

Ce calitati ar trebui sa aiba un nutritionist Iasi

Va acorda timp pentru a va asculta cu atentie, pentru a intelege care va sunt problemele si asteptarile. Deci, el cauta sa inteleaga ce s-a intamplat in timp cu greutatea, care este motivatia de a slabi, cat si cum va doriti sa slabiti, ce schimbari sunteti dispus sa faceti si cum va poate ajuta cel mai bine.

Da dovada de empatie, nu pune etichete, nu va critica greselile (nimeni nu este perfect), este orientat catre solutii si nu catre gasirea vinovatului. Se dezvolta o relatie bazata pe incredere si apropiere, care sa fie propice  unui proces de slabit pe termen lung. Practic, stanjeneala/ teama trebuie sa dispara!

Se adapteaza nevoilor fiecarui pacient si nu ofera retete standard. Oamenii sunt diferiti intre ei, deci pentru fiecare in parte, metoda de slabit trebuie sa fie individualizata. Impreuna cu nutritionistul veti descoperi cea mai buna varianta care functioneaza in cazul dumneavoastra (personalizare). Un nutritionist Iasi va va ajuta sa acceptati un ritm de slabit realist, rezonabil, care sa nu dauneze starii de sanatate, sa nu produca frustrare prin restrictii extreme si infometare si sa fie mai usor de mentinut pe termen lung.

Va ofera, individualizat, raspunsuri si informatii verificate medical, legate de principiile dietelor recomandate, importanta altor factori implicati in slabit (modificarea stilului de viata, miscare, perseverenta, motivatie), ce se intampla cu metabolismul si corpul, solutii practice, si va explica riscurile dietei yo-yo.

Nu inseamna neaparat ca locuieste aproape de dvs; desi ar fi mai convenabil sa fie langa dvs in fiecare zi. E bine sa poata comunicati si pe mail in cazul unor intrebari suplimentare, sau controale la care nu puteti ajunge.

Pare un stereotip, nu-i asa? Poate, dar gandeste-te bine! Daca vrei sa slabesti relativ repede, sa iti mentii starea de sanatate sau chiar sa ti-o imbunatatesti si sa nu te ingrasi imediat dupa terminarea dietei, cu siguranta ai nevoie de un profesionist! Conteaza pe un cabinet nutritie Iasi!

Sunt o multime de diete pentru slabit: unele drastice, altele treptate, unele axate pe anumite grupe alimentare, altele axate pe zonele „cu probleme”. Nu cumva sunt prea multe informatii pentru tine? In plus, un doctor nutritionist va sti ce sa aleaga, ce este potrivit pentru doleantele si nevoile tale!