22018feb.

Alege un cardiolog bun din Iasi!

Trebuie sa ai grija de sanatatea ta si sa intelegi faptul ca nimeni nu te poate face sa iei anumite alegeri ci doar tu. De aceea, sa stii ca sanatea nu costa nimic dar inseamna totul.

Cred ca ai auzit cu siguranta decriza cardiaca sau de atac de cord, infarctul este o urgenta medicala, ce impune consult imediat si tratament cat mai repede posibil.

Problema de sanatate grava, infarctul miocardic se produce dupa ce una sau mai multe artere coronare se astupa cu cheag de sange. Prin urmare, sangele nu mai ajunge la muschiul cardiac (miocard), care va fi privat astfel de oxigenul necesar functionarii. Este vorba despre un proces ischemic, cum este numit in termeni medicali, manifestat ca angina pectorala ( crize de durere pectorala). Portiunea de miocard irigata de respectiva artera se deterioreaza, lucru care incepe dupa 20 de minute de ischemie. Infarctul deternia tulburari de contractie a cordului. Alege un cardiolog bun din Iasi.

In 90% din cazuri infarctul miocardic este cauzat de ateroscleroza. Mai exact, este vorba despre ingustarea vasului de sange din cauza placii de aterom, formata prin acumularea si depuneri de colesterol si calciu.

Ateroscleroza evolueaza in timp, de-a lungul anilor, fara simptome.

Astfel, se ajunge la ruperea placilor de aterom, cand diametrul vasului se reduce simtitor pana la astuparea totala, ceea ce duce la moartea celulelor miocardice. Peste placile de aterom se formeaza cheaguri, oprirea totala a curgerii sangelui ducand la aparitia infarctului.

Alte cauze ale atacului de cord sunt anomaliile congenitale ale arterelor coronare, emboliile coronariene si afectiunile valvei aortice.

De asemenea, boala coronariana apare cand arterele coronare care transporta sange si oxigen la muschiul cardiac se ingusteaza din cauza formarii placilor de aterom. Acestea sunt depuneri de colesterol in interiorul arterelor, care duc la ingustarea lor.

Afla cu atentie mai multe detalii despre Cardio Center.

Cand ingustarile devin semnificative, transportul sangelui la muschiul cardiac se reduce simtitor. Cand placa de aterom se rupe, organismul incearca sa repare aceasta ruptura prin formarea unui cheag de sange in jurul ei. Acest cheag de sange poate bloca artera complet, cauzand un infarct miocardic.

Principalii factori de risc pentru aparitia bolii coronariere sunt : hipertensiunea, diabetul zaharat, obeziteatea, sedentarismul si fumatul.