112017nov.

Ce rol are un nutritionist din Iasi?

In primul rand, un nutritionist se ocupa cu problemele legate de nutritie. Cele mai multe persoane apeleaza la serviciile prestate de acesta in momentul in care au probleme legate de greutatea corporala. Inainte de inceperea unui plan de dieta, este esential sa se faca un set de analize pentru a vedea starea de sanatate a organismului.

Foarte importanta este comunicarea dintre pacient si nutritionist. Pot exista intrebari legate de mancarurile pe care le consumati la fiecare masa, precum si gustarile pe care le luati intre mese.

Comunicarea va poate ajuta sa obtineti rezultate cat mai bune. Un nutritionist din Iasi va solicita detalii si despre alimentele pe care nu le doriti in mod categoric intr-o dieta.

Pe langa motivatia si dorinta de a avea un corp armonios, trebuie sa apelati la sfaturile unui expert care va face o dieta personalizata pentru fiecare persoana in parte.

Ceea ce trebuie de stiut este faptul ca sfaturile unui nutritionist nu vor da rezultate daca nu sunt indeplinite cu rigurozitate de catre pacient.

Adoptarea unui regim alimentar sanatos va poate ajuta sa mentineti rezultatele obtinute printr-o dieta, fara a redobandi kilogramele in plus. Un nutritionist este un medic specializat in boli metabolice, diabet si nutritie.

Pentru a-si desfasura activitatea, un nutritionist trebuie sa detina o diploma de calificare in nutritie si dietetica, eliberata de o facultate acreditata. In functie de domeniul de activitate al pacientului, se calculeaza numarul de calorii necesare intr-o zi.

Pe piata apar tot mai multe alimente procesate, cu E-uri, pesticide si hormoni, asadar un nutritionist va poate ajuta sa alegeti alimente cat mai sanatoase.

Consultatiile de monitorizare sunt foarte importante pentru a putea observa evolutia pacientului si pentru a face modificari in cazul in care rezultatele intarzie sa apara.

In procesul de slabire, se monitorieaza permanent starea de sanatate, pentru a nu aparea complicatii.

Concluzionand, rolul unui nutritionist din Iasi este foarte important pentru orice persoana care doreste sa adopte un stil de viata cat mai sanatos.