112017dec.

Diete personalizate oferite de nutritionistul din Iasi

Fie ca vorbim de persoane care doresc sa slabeasca, sau de cele cu afectiuni digestive, rolul unui nutritionist este esential.

In prezent, tot mai multe persoane sunt interesate de aspectul lor fizic si combina sfaturile date de nutritionist cu antrenamente saptamanale la salile de fitness.

Dieta are un rol de 70%, iar restul de 30% este completat cu ajutorul exercitiilor fizice. Colaborarea cu un medic nutritionist este, de cele mai multe ori, de durata. Nu se recomanda a se slabi mai mult de un kg pe saptamana, pentru a nu afecta functiile organismului.

Dieta este personalizata in functie de afectiunile de care sufera pacientul si de varsta acestuia.

Rolul unui nutritionist din Iasi se extinde chiar si in cadrul institutiilor publice, scoli si gradinite unde se asigura masa copiilor, pentru a calcula valoarea energetica a alimentelor.

Cateva reguli esentiale pentru a slabi intr-un mod sanatos ar fi renuntarea la alimentele procesate, sosuri cu mult zahar, indulcitori, bauturi carbogazoase, grasimi si carbohidrati industriali.

Painea alba se poate inlocui cu paine integrala, care are un continut caloric mult mai scazut. Uleiul este un produs lipidic industrial foarte nociv pentru organism, de aceea, in timpul oricarei diete, se exclud prajelile din alimentatie.

Este foarte important sa alegem alimente cat mai naturale, cu un indice glicemic redus, cum ar fi fructele si legumele.

Apa are un rol foarte important. Se recomanda consumul a minim 2 litri de apa in decursul unei zile, deoarece activeaza metabolismul si astfel arderile sunt mai intense.

Foarte importante sunt combinatiile de alimente. Carnea se asociaza cu legume, exceptie facand insa cartofii si orezul.

Ceaiul verde este recomandat de catre un nutritionist din Iasi datorita proprietatilor detoxifiante. Lipidele nu se mai absorb in intestin si astfel se pierde in greutate. Dupa masa, puteti servi o cana de ceai, avand multiple beneficii.

Concluzionand, este foarte util sa frecventati un cabinet de nutritie, deoarece un corp sanatos si armonios va ajuta sa aveti o viata mai buna. Rezultatele nu vor intarzia sa apara daca ramaneti motivat si urmariti cu strictete indicatiile oferite de un medic nutritionist din Iasi, specializat in orice afectiune legata de alimentatie.